Er et SSL certifikat nødvendigt?

Driver du en hjemmeside, og har overvejet at installere et SSL certifikat på din hjemmeside? Det bør du gøre med god grund. Både af hensyn til sikkerheden og trygheden hos dine kunder, men også i forhold til dine placeringer i søgemaskinerne. Vi gennemgår i denne artikel, hvorfor du bør have et SSL certifikat, og så kommer vi ind på, hvorfor du skal være varsom, når du opsætter det.

Et godt signal at sende

Et SSL certifikat er et godt signal at sende til dine kunder. Det viser, at du tager den seriøst og går op i sikkerheden på din hjemmeside. I mange browsere bliver en hjemmeside-adresse uden SSL certifikat skrevet med røde bogstaver. Har du et SSL certifikat skrives den med grøn, og der kommer også en hængelås på. Der er kæmpe forskel. Den røde skrift sender et dårligt signal, mens den grønne skrift signalerer noget sikkerhed og tryghed. Når du har et SSL certifikat viser du, at du går op i trygheden hos dine besøgende.

Kan koste dig dyrt

Hvis din forretning er bygget op omkring trafik fra søgemaskinerne, kan det have store konsekvenser, hvis du ikke har et SSL certifikat. Søgemaskinerne favoriserer nemlig i højere grad hjemmesider med et SSL certifikat. Og det giver jo også meget god mening. Skal man ikke have en fordel, når man går op i at have en krypteret forbindelse på sin hjemmeside?

Køb et SSL-certifikat hos din hostingudbyder

Vil du gerne have et SSL certifikat, så er det faktisk slet ikke så svært. Du kan enten købe det hos din hostingudbyder, eller du kan købe det hos 3. part. For mange vil det være lettest at købe det det sted, hvor du hoster din hjemmeside. Så skal du nemlig ikke kæmpe med at flytte det over. Det kan godt være lidt svært, fordi der er nogle filer, som du skal uploade og så videre. Dog skal du forvente, at det vil være en anelse dyrere at bestille det hos din hosting partner. For dig uden så store it-kendskaber, vil det dog være klart den bedste løsning, fordi det er det nemmeste. Du skal være opmærksom på, at et SSL-certifikat som udgangspunkt kun gælder et år med mindre du køber flere år ad gangen. Begge ting vil sandsynligvis være en mulighed det sted, hvor du hoster din hjemmeside. Hvis ikke så find en ordentlig hosting udbyder på findhosting.dk.

Skal jeg være varsom?

Når du får et SSL-certifikat bliver din hjemmeside https frem for http. Hver type er faktisk en version af din hjemmeside. Det kan skabe store problemer med dobbeltindhold, og derfor skal du sørge for, at http-versionen redirecter over til https versionen. Er du i tvivl omkring, hvordan du gør, så bør du hyre en webudvikler, da det ellers vil kunne koste dig mange placeringer i søgeresultaterne. Husk at få redirectet alle de rigtige sider over. Det kan være en fordel for dig at lave et skema med de adresser, der skal redirectes hvor til. Det er uanset, om du laver det selv eller hyrer en webudvikler.